Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stiltje för dansande trötthet.

 

 

om du tar ett andetag till

 

betrakta klockan som inte tickar

på din hylla förblir
böckerna olästa
du lägger ner pennan
och stänger in dansskorna

 

om du tar ett andetag till

det är som om igår vore idag
du ligger fortfarande ner

 

ensam


utslagen på ett kallt golv
i en liten, mörk lägenhet
någonstans du inte kallar hem

 

om du tar ett andetag till

 

då, nu är sen och alltid
och det spelas såklart
fångande rockmusik
till ditt liv ännu
och dom slösar med
betagande poesi på
ditt trasiga hjärta

blunda, du behöver
inte se det du vet

klockan som inte tickar

 

 

du är fortfarande
ett barn som dom
skär i; som dom
låser in och öppnar
upp
och du tar små; små
magiska, baby-vackra, heroiska
andetag för att komma
till ett; sju; tolv; sexton; tjugoett

 

 

tjugotre

 

 


och ännu följer döden
dig; som din
medfödda tvilling

 

som klockan hjärtat som inte tickar

 

 

 

om du tar ett andetag till för att du vet
att allt du vet,allt du
någonsin kommer att
förstå, allt du kan ta på,
allt du kan lita på, allt som
är säkert, allt som är ditt
mitt och alla andras
allt som någonsin
kommer att betyda något för
dig är att döden finns

 

 




så allt du kan, är att andas, allt du vet, är att andas,allt du måste,är att andas, allt du får,är att andas, allt du ska, är att andas

 

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen och

igen;

 

tills du, äntligen,

än en gång

hör

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ditt hjärta

 

ticka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av fossie
Läst 439 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-11 22:51



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
detta var fullt av välsmakande andetag, fyllda med vacker poesi
- din dikt känns ärlig, intensiv och självfallet vacker
2007-09-13

  Carlita
kan inte annat än att hålla med R här nedan. älskar upprepningarna som naglar sig fast likt en tjackande duracellkanin. du är grym bruden.
2007-09-11

  Robert W
det här är tokigt bra poesi. jag blir alldeles till mig.
tack för läsningen. texten strålar.
2007-09-11
  > Nästa text
< Föregående

fossie
fossie