Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ärtan

Jag börjar med att riva av en stor bit aluminiumfolie.
Sedan lägger jag ärtan i ena hörnet av arket och rullar ihop folien millimeter för millimeter, trycker hårt och viker metodiskt in ärtan så att det blir ett litet paket, stort som en golfboll ungefär.
Därefter rullar jag in den lilla bollen i en plastpåse, och tejpar hårt runt påsen, varv på varv.
Därefter tar jag tidningspapper och paketerar in allting i, flera lager, en hel tidning går det åt. Sen tejpar jag flera några varv, för säkerhets skull, med isoleringstejp den här gången.
Hela paketet lägger jag sedan i en skokartong, tejpar igen den och rullar in den i en gammal trasmatta, som jag knyter om med nylonrep.
Sen stoppar jag in mattan i en sopsäck, knyter ihop säcken, och stoppar den i ytterligare en säck, innan jag knyter ihop även denna, med dubbla hårdknutar.
Klar!
Nu bär jag upp säcken på vinden, röjer undan ett hörn längst in bland all bråte, ställer dit säcken och lutar slutligen ett gammalt köksbord över den.
Livet kan fortsätta.




Övriga genrer av Persson
Läst 357 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-17 12:10



Bookmark and Share


  Cris
Kul text!

Ärtan kan ju också ge läsaren en symbol för vad man önskar rulla in och tejpa om.. och sådär. Nåt man vill gömma och glömma ..
2007-10-01

  Yvonne Vigstrand
Det roligaste jag läst på länge..bara asgarvar...tack för ett jävligt skönt skratt *ler*

Mycket bra skrivet!!!

Kram// Yvonne
2007-09-18

  AndersN
Du är inte klok :)
2007-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Persson