Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag när jag var ute med hunden i skogen gick jag som vanligt förbi bäcken. Plötsligt slog det mig - bäcken är inte densamma året om. Fick plötsligt en dikt i mitt huvud som jag skrev ner när jag kom hem. Här är den!


SKOGSBÄCKEN

Ystert och kraftfullt vårbäcken porlar

kastar sig fram genom barrskog och myr

Mot stenarna glädjekaskader den stänker

när den mot skogstjärnen virvlande styr

 

Sprittande, glittrande sommarbäck porlar

kantad av ormbunkar, ljung och viol

I natten den ljusa Näcken hörs spela

och älvorna dansar till hans spröda fiol

 

Stilla så stilla höstbäcken porlar

letar sig fram bland tuvor och ris

Snart, viskar vinden som runtom den virvlar

snart är du förvandlad, stelnad till is

 

 




Fri vers av Yvonne
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-20 19:39



Bookmark and Share


  Erik L
Vacker naturlyrik! Gillas verkligen!
2008-01-29

  Gawain
Underbar naturlyrik. Helt i min smak, klassisk och skön.
2007-11-09

    Bodil Sandberg
Snart skall bäcken vara stelnad i is...men det kvittar på nåt vis...när man läser din dikt känner man på sikt ...skall den porla snart igen!!!!En helt underbar dikt/visa!!!!!
2007-09-30

    Aurora Borealis
Vad vackert! Kan se den porlande bäcken framför mig...
2007-09-28

  Jack_iX
Vilken härlig berättelse om de olika årstiderna ...
Gillar hur metaforer används för att beskriva scen runt bäcken ... precis som man stod där själv o upplevde !
2007-09-21

  SusanneStrömstedt
Denna var ju jättesöt :)
2007-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne