Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att som sjuksköterska lämna tråkiga besked till anhöriga suger....


Proffs eller människa?

Rösten klingar
falskt
genom ekot
av dina tårar

letar hoppfullhet 
men finner
inget leende
i dina andetag

som flämtar
uppgivet
över livslågans
utmätta tid

trötthet
in i själen
som ännu
älskar

din förtvivlan
rinner ner
för mina kinder

i smyg

 

 




Fri vers av Catrin
Läst 559 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2007-09-26 14:03



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Starkt och känslosamt!
Jag känner igen mig i
det du säger.
Du byter tröst och värme
mot oändlig sorg och
uppgivenhet. Men utan
dig får de bara tomhet
och mörker.

Jättefin och viktig dikt! :)
2007-10-14

  Yvonne
Vackert och känsloladdat. Och slutet är perfekt - ett litet mellanhopp innan sista ordet, \"i smyg\". Applåd!
2007-09-29

  systra
Vet precis hur jävligt det är....ibland vill man nästan ta över sorgen från en anhörig, för dom har lidit så det räcker...
Vackert och ont
2007-09-29

  Antropofagen
En dundertext där titeln sitter clockwise och sista stycket gillar jag alldeles extra mycket.
2007-09-27

  Freeman
Vad vackert...men gör ont...

Grattis till en av dom 5 mest läsvärda! * * *
2007-09-27

  charlotte hedendahl
Helt fantastisk! Älskar sista frasen och dess uppdelning!
2007-09-27

  LaPetiteRobeNoire
tycker om hur du valt att dela upp den. :)
2007-09-27

  fillatelli
Enbart denna dagliga dramaturgi
är värd ER vikt i guld...

Empati och en trygghet att så
fint luta sig emot,
Hos främling,
när tider är som svårast...

Men, när lutar du dig ?

Kram // Matte
2007-09-26

  ~~*MariamAurore*~~
väldigt vackert skrivet ,
den verkliga poesin kommer från hjärtat
som den här ,magnifikt skrivet

kram
2007-09-26

    ej medlem längre
Sista strofen är en riktig pärla:
\"din förtvivlan
rinner ner
för mina kinder

i smyg\"

Applåder!!
2007-09-26

  Maria Zena Viklund
så vackert!!
2007-09-26

  Jan Linderoth
Tur att du är en tuff tjej, så du inte räds dina egna känslor. Storartat!!!
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin