Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
* Visdomsboken * www.poeter.se/Las+Bok?book_id=2015 *


En fattig man är bättre än en som ljuger

Det här är en sanning som träffar mig med full styrka gång på gång. Jag håller med till hundra procent, men ändå gör det ofta oproportionerligt ont att bli av med pengar. Gång på gång lyckas girighetens inställsamma röst leda mig till tvivelaktiga genvägar förbi kostnader och bakvända prioriteringar. Det gör mig själv oerhört gott att då och då deklarera: "Hellre en fattig man än en som ljuger!"

"Bättre fattig och oförvitlig än rik med svekfullt tal." (Ords 19:1, Bibel 2000)




Övriga genrer av Mattias Josephson
Läst 611 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-29 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson