Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efteråt



Där satt han med det formlösa i handen medan gästerna dröjde sig kvar ute på verandan. Det var eftermiddag och det dracks te. Någon rökte. Även det äcklade honom. Vad skulle han göra? Det var tre dygn sedan han blivit bärare.

Händelseutvecklingen, som han inte kunnat hejda, hade till en början tett sig helt alldaglig. Torget hade varit detsamma som alla andra dagar. Samma försäljare. Samma grönsaker. Nu hade exem slagit ut mellan fingrarna.

Ett av barnen steg ljudlöst in i rummet. Det kan tyckas underligt att beskriva ett barns gång som ett stigande, men just det här barnet var sådant att det passar sig. Han hade alltid kännt sig lite olustig till mods i dennes närhet. Var det tystnaden? Han trodde inte det. Tystnad bekom honom inte. Den brukade snarare kännas som en välsignelse. Han visste inte.

En hastig blick på klockan fick honom att förstå att nu, nu kunde han resa sig och gå upp på rummet. Ingen skulle tänka något ont om det. Han skulle framstå som en man med en hanterbar portion ångest. Det skulle nästan verka kulturellt. Ja, det var det han skulle göra. Han skulle vila. Dessutom var tre dygn mer än vad man kunde begära av någon. Ingen skugga skulle falla över hans händer.

Med en suck, knappt hörbar, borstade han sig ren och reste sig. Ingen tog någon notis om honom. Efteråt kunde ingen förstå varför barnet var tröstlöst, så länge.




Prosa (Prosapoesi) av Rakel Lorner
Läst 470 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-29 21:34



Bookmark and Share


    Bögen
Äntligen!
... testar Rakel ett nytt grepp och resultatet blir enastående. Vilket språk som sipprar lent som skirat smör öven mina läppar när jag läser! Därtill en berättelse som andas ömhet...
Ge mig mer!
2007-09-30

  Elin R
herregud så bra, så spännande! jag vill veta vad som händer med händerna, nu! det är vackert med barnet som stiger också.
2007-09-30

  Effell
Hmm, jag är trög just nu... Men jag tror att den är jättebra! När jag kommer på vad den handlar om. ;-)
2007-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji