Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det motsatta går samman, ur det som går isär
uppstår vackraste fog (Herakleitos)



pianot har tystnat


det kan aldrig bli nog så enkelt

kvinnan på det vita lakanet
pianot har tystnat

en perfid fasad,
där världen oavbrutet målar sin förljugenhet

vi är alla hemsökta och hemsöker
det vansinniga har ett personligt språk

skriver med kroppen
centrum är andetagen

det vilar ett allvar
under mina ögonlock





copyright © Ari Eskelinen 2007








Fri vers av arie
Läst 515 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-30 14:48



Bookmark and Share


  Död Mans Hand
gillar mycket,
skönt skrivet
med substans och en värdig stilsäkerhet

en svår enkelhet.
2007-10-02

  arie
efter Silene´s, sanningsägarens samt Tobias förslag så ändrar jag dikten och tar bort versalerna samt också släpper in lite mer luft mellan raderna...

och det blev något annat då vad det gäller rytmen/ tack häsln arie
2007-10-02

  lodjuret/seglare VIP
även i ögonblickligt allvar
känns andetagen
2007-09-30

  Inkarasilas
Du hittade det vackra i skuggorna,
helt allvarligt underbart.
2007-09-30

  Sanningsägaren VIP
så vackert att det nästan gör ont
att läsa
i slutet kommer allt som en tsunamivåg
och sveper med mig som läsare
bara att låta sig sköljas med
så ontvackert Arie

\"Skriver med kroppen
Centrum är andetagen

Det finns ett allvar
under mina ögonlock\"

jag skulle ändock önska
läsa dina ord
utan versaler
för flödets skull

Tack för underbar läsning
/Åsa
2007-09-30
  > Nästa text
< Föregående

arie
arie