Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Massa med faktafel, men jag gillade den i alla fall


Solstrålarna når inte längre igenom atmosfären

Vi kan leva så här

Med lyckan som en reklamaffisch på långt håll
Och allt vi någonsin viljat bli är lika smala och sunda
som allt det där som inte kan återvinnas

Men det är inte riktigt det jag pratar om

Vi spyr ut avgaser av ord
Det förorenar våra psyken
Med saknaden efter allt som vi aldrig har haft
och som inte varit oss förunnade
det äter upp oss som koldioxiden gör med atmosfären
och det är mänsklighetens fel att ozonhålen läcker ut vår värme
och äter upp oss inifrån tills
allt vi någonsin säger är lika förorenat
av cancerframkallande ämnen som röken du blåser ut
i dina egna barns ansikten

Sen funderar du över varför världen har blivit så grå
när allt du någonsin har gjort
har bara gjort den gråare




Fri vers av lo
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-02 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lo
lo