Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Noll

Jag är Noll, inte alfa, inte omega, jag är Noll.
Inget där emellan, Noll.

Jag känner inte för dig,
jag känner inte för mig.
Jag är Noll.

Jag är inte din motsats,
jag är inte ditt mellanting,
jag är inte du.
Jag är Noll.

Noll är så långt från dig som man kan komma,
jag är inte din goda sida,
jag är inte din onda sida.
Jag är ditt antiJag.
Vad du än är, är jag raka motsatsen.

Tycker du något är grönt? För mig är det vasst.
Tycker du något är mjukt?, för mig är det A.

Jag hatar dig för det du är, och älskar dig för det du inte är.

Tre gånger tre, när kommer du glömma mig?
Aldrig.
Jag är ingen del av dig, men jag följer alltid med.
Jag är din Djävla osäkerhet.
Jag är din tveksamhet.
Jag är din ungdom, jag är din själ.
Jag är ditt allt och ditt ingenting.
Jag är allt du avskyr och allt du vill förkasta.
Jag är du.


Du vill förändra mig,
du vill rätta mig,
du vill förstå mig.

Ju mer du vill förstå,
Ju mindre förstår du.

Jag är ditt frågetecken.
Du kan låtsas,
men du kan inte gömma dig.
Jag finns alltid inom dig.

Jag är Noll.




Fri vers av Travers
Läst 348 gånger
Publicerad 2007-10-02 17:59



Bookmark and Share


  beuys
Den här är en favorit!
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Travers