Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur vet ett moln


Hur vet ett moln
vilket berg

som törstar
efter dess regn

hur vet bergen
om molnen
någonsin kommer dit

och hur kan
jag

en människovarelse
vandrandes längs livets stig

veta om det finns
eller inte finns
en kraft

ett ljus i livet
som kunde kallas gud

när jag nu åter
tappat tron

på det jag är




Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 477 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-10-04 16:10



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Vacker och tänkvärd
(Kanske livet är det som brukar kallas Gud)
2011-09-27

  Jaramald VIP
En levnadstanke som väger mer än bara moln!
2008-07-16

  Bjarne Nordbö
Snyggt tänkt om en del av den vandring som kallas liv. Gillar.
2008-01-03

  navigo
*namnkristna, tror jag det kallas.
2007-10-05

  navigo
Tron på Gud mer än sig själv är kanske vad som definierar troende från kristna. God frågeställning i gott språk.
2007-10-04

  Catrin
Härligt funderat... snyggt!
2007-10-04

  Maria Zena Viklund
fantastisk dikt, jublar o bokmärker!
2007-10-04

  frostyran
Åh, du har ingen anledning att tappa tron. Du är. Bara att just du är lyfter många här på poeter.se och, jag vill inte verka förveten, men även din familj. Är jag övertygad om.
2007-10-04

  VITRIOL
Berör så starkt!
2007-10-04

  Antropofagen
Bländande tvivel. Vi får sitta som berget och vänta på att vindarna blåser klokt. Eller vandra vidare.
2007-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist