Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jakten på orsak och verkan eller livets soptipp

sparar naglarna
för att kunna riva hans rygg

Vem är den här personen
inte samma som för fem dagar sen
Intigheten spred sig
kom per automatik kanske
när tröttheten bredde ut sig

Alla projekt föll ihop
från det jobbiga till det roliga

Var det ljusets fel
avsaknaden av ljus

Varför inte lika gärna erkänna
att samma taktik råder idag
som ligger bakom att trycka till
halvtidsarbetande och dom
kroniska diagnoser
som förr
när allt färre
skulle göra allt fler personers jobb

Då gjorde man sig av med
folk med arbetsskada
som varit godkänd
men tagits bort av
försämringskassans osynliga
vita rockar

Tvättmaskinen var så stor
att inget annat fick plats
Det får bli en mulltoa
på gården i stället

Eftersom bara en enkelsäng
fick plats så kunde hon inte
ha sex med feta män
(så det var nog lika bra
att rata allihop innan
man var säker)

Det praktiska
gjorde henne nervös
att hon aldrig
kom fram till
rekreationens livsmål
som skulle ha reparerat
bottenplattan
Den hon stod på

Ju mindre som blev synligt
som avklarat
desto större
blev Stressen
Hon såg inte skogen
för alla yviga träd
fast det bara var den
som kunde hjälpa henne

Var hennes liv förgäves
när så många tåg
redan gått
Alltid bara nära
skjuter ingen hare
Men det var hon ju
inte alls ute efter

Snarare mindre kött

Biaframännen lätta som fjädrar
alternativt muskelstarka armar
som kunde hålla sig
svävande ovanför
uppe vid taket






Fri vers av Kim VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-07 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP