Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Dim light source unknown. Know minimum.
Know nothing no. Too much to hope.
At most mere minimum. Meremost minimum"
Samuel Beckett


replik till Samuel Beckett

ett fönster, utanför faller löv
dimman driver hav
ett rum, varken vitare eller svartare än natten
en natt, orden faller som slöjor
mot natthimlens stjärnor


i natt skriver jag över avgrunden
orden lockar, förgör
jag skriver
för att döda orden

ett sönderrivande
klomärken

inget - jag
inget - har
inget - varande

inga färger
ingenting

det kursiva träder fram, naket

bortom döden
före livet

orörligt, tyst
och tomt

om och om igen
skriver jag det som inte kan sägas

tystnaden

som streck i natten


you must go on. I can't go on: I will go on

 

 

 

 

 

 

 

copyright © Ari Eskelinen 2007

 




Fri vers av arie
Läst 447 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-11 13:27



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Ah underbart, en skrikande tystnad, låt det bli som det blir, och det blir det, du klöser fam orden!
2007-10-12

  arie
tack Cathy... jag tycker mkt om Beckett, men jag har tyvärr inte sett \"slutspel\". Jag arbetade på Dramaten i flera år för länge sedan och där visade vi \" I väntan på Godot \" en så otrolig bra föreställning med Järegårdh, Strandberg och Sahlin i huvudrollerna. Jag älskade den pjäsen och arbetade med den bakom kulisserna som scentekniker.
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

arie
arie