Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris


Att vara medmänniska!

Jag har hjälpt den aspetsjuke pensionären med att bära hem kassar.

Sagt ett vänligt hej till den finske trappstädaren.

Givit kläder till utslagna på ny gemenskap.

Sagt ett vänligt ord till den aidssjuke tjejen som bodde på samma gata.

Givit en blomma till den vänlige grannfrun som tack för att hon bjuder mig på mat.

Ställt krav på samhällets olycksbarn.

Skojat med barnen på gården.

Bjudit den gamla tanten på mat som drömde att vinna på spel så att hon kunde köpa en bondgård.

Sagt ett vänligt ord till snabbköpskassören som stressar!

Det kostar att vara medmänniska men man får så mycket tillbaka.




Fri vers av Jean-Michel Orblin
Läst 947 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2007-10-11 13:31



Bookmark and Share


  *Camilla*
verkligen
det är så det ska vara!
2007-11-22

  Bissen
TACK! Tack för så kloka ord!!! Bokmärkes!
2007-11-09

  Betlehemsstjärnan VIP
Oja!!! Härliga ord om gjädjen att just få vara en medmänniska..
Underbart..//B
2007-10-26

  R-M
GOO!
:D
2007-10-16

  Fredrik Stillesjö
Ja, de största skatterna får vi på detta sätt! Hälsar Fredrik
2007-10-15

    Stormöga
japp...det gör det verkligen:)
väldigt fin och alvarlig dikt...tycker väldigt mycket om den!
2007-10-12

    MarreGustafsson
Det här låg jag och tänkte på hela natten i natt.
Varför är det så svårt att vara medmänniska.
Det här ska mitt projektarbete handla om, att lära människor att våga visa medmänsklighet. Att det är lätt.
2007-10-12

    EMITSTI
Så viktiga ord, tankar och handlingar! Tack för att du påminner oss.
2007-10-12

    Maria Malm
Sanna ord. Man får mycket igen.
2007-10-11

  Hans w-art Westlund VIP
allt man ger får man tillbaka.. så är det
2007-10-11

  Nyfiken drömmare
Tänk vilken lycklig värld vi lever i när det finns medmänniskor som du! Det borde finnas fler...
2007-10-11

  Fagra
människor som du ger världen ett hopp om att kärlek och medmänsklighet verkligen existerar! tack!!
2007-10-11

  glittertindra
att försöka vara så vänlig som möjligt främjar bara till det som är gott... :)
2007-10-11

  Måna N. Berger
Och egentligen kostar det väl inte mycket heller, mer än lite tid och engagemang, att bry sig helt enkelt. Men det gör världen ljusare! Du har så rätt, man får mer än man ger :) Värmande text av dig!
2007-10-11

    Regina E
En mycket sann text! Fint och effektfullt skrivet.
2007-10-11

  isabel louise
mm..det är viktigt att tänka på småsakerna, de gör mkt! de är lite som ordspråket att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad.
2007-10-11

  To
Absolut man får mycket tillbaka! Fins skrivet om dagens små men goda gärningar som kan betyda så mycket för ett annat liv.
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin