Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den första strofen är tidigare publicerad som \"Mannen vid hustruns grav\".


Växelsång

Mannen.

Nu har jag brutit dig en lilja,
men rosor har jag inga -
ty du är lagd i jorden kära.
Alls intet kan oss skilja,
ej livets flykt från denna jord.
Du är mig alltid nära
och ljuvt i minnet hör jag klinga
din stämmas ömma ord.

Hustrun.

Så har du kommit åter
och med dig livets skira lilja.
Ditt minne vill jag vara
och hos dig när du gråter,
likt gåtan som så ofta spord
som vinden har att svara:
Alls intet kan oss skilja,
ej livets flykt från denna jord.






Fri vers av Erik L
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-20 09:21



Bookmark and Share


  Patrick K
vackra rim! fin text!
2007-10-21

  Thommy
Vackert skrivet om evig kärlek.
2007-10-20

    Brell
Gränslös kärlek. Vackert
2007-10-20

  Maria Zena Viklund
mycket vackert!
2007-10-20

  Lena Renman
Hej ; aha så här kom då del två. En sorglig men ändå kärleksrik histora om kontakt över gränserna.
Lena
2007-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L