Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslorna har blivit till en maktkamp för oss. Ingen vill känna mer än någon annan.


Krigsskadad

Jag plockar dig och du blir bukett i min famn,
en samling att drömma om en midsommarnatt.
Det talas om visioner och jag visualiserar dig långsamt,
du är vacker i min inbillning, vacker i min realism.
Vi andas ut oron och läppjar på allvaret,
det smakar Italien i munnen och jag vill hetsäta dig mer.
Stigen kan stegas ut, vi vet hur man går den,
följer två andetag åt vänster, tre menlösa knull rakt fram

så har vi vår saga och vår skatt.

Det är en gåta hur mänskor kan beröra som du, väcka en längtan utan grund.

Du är fundament till min saknad och du rycker upp mitt begär,
vi är menlösa kanoner som råkade träffa varandra.

Vi föll för krigsskadan, trillade omkull,
i ärren finns svaren, en berättelse som förklarar hur

vi föll för en svaghet större än allt.




Fri vers av Linn Johansson
Läst 464 gånger
Publicerad 2005-04-30 00:37



Bookmark and Share


  sotlugg
kul att det smakar itaaaaaaaaalien buuuuuuuuuuuuuuu
2009-02-08

  Queen_of_Rain
gillade verkligen denna! hjälp vad levande! du har ett fantastisk spåk en vacker och individuell stil och unika symboler o metaforer som binder ihop denna fantastiska dikt! hade gett dig 7a om ja kunde!
2005-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Linn Johansson
Linn Johansson