Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dåliga erfarenheter av väninnor.


FALSKHET

Det tisslas och tasslas bakom min rygg

när elakt förtal sprids med rasande fart

Jag trodde jag sklle få känna mig trygg

om jag flyttade bort till främmande stad

 

Mina nyfunna vänner ler så kärvänligt

hälsar välkommen till det kvinnliga gänget

Men en kniv i min rygg dom snart sätter behändigt

för falskhet och misstro det finns överallt

 

Måste jag månne flytta till månen

för att slippa all ondska på denna planet

Fast det bästa nog vore att vara som fånen

och inget förstå, bara nicka och le... 




Fri vers av Yvonne
Läst 1726 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-27 23:07



Bookmark and Share


  aol
jättebra att du lyfter fram frågan

läs min dikt om falskhet
2007-12-08

    © Birgitta Wäppling VIP
Väl komponerad dikt, med bra flyt på rimmen och ett intressant tema. Applåderar!
2007-12-03

  Annette Andersson
Mycket bra skrivet! Tyvärr är det allt för många som råkar ut för detta... Bra att lyfta frågan på detta sätt.
2007-11-05

  SusanneStrömstedt
Om det ändå gick att bo på månen, då skulle du och jag blivit grannar och kuckelerat över mystiska foton :-)
2007-10-30

    Bodil Sandberg
Jag säger inget...dikten har ett klarspråk och en perfekt tydlighet som inte kräver några fler ord...nej här kommer en rungande applåd istället...du är så bra på att gripa känslan!!!!!
2007-10-29

    Suicide
Falska människor ska upp på min hat lista!
Fint skrivet, orden har liksom kommit på plats.
2007-10-28

    Aurora Borealis
Ja falska människor kan vi vara förutan. Varför ska det alltid tisslas och tasslas om andra människor...Bra skrivet om detta!
2007-10-28

    Aurora Borealis
Ja falska människor kan vi vara förutan. Varför ska det alltid tisslas och tasslas om andra människor...Bra skrivet om detta!
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne