Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndag

Inom loppet av sju återvänder den med sina trötta mornar
och långa eftermiddagar
men måndag finns inte idag
fanns aldrig

det är en ny dag
och tiden som ristar in tillverkningsdatum
och bäst före deklarationer på våra nakna
spridda sinnen
är bara skuggbilder av något mycket större

Jag ser dig andas in
när vinden sliter håret ur fas
du cyklar utan nerförsbackar
mot en vind där alla minnen har sorterats i flyttkartonger
känn hur låren krampar men
lägg dig aldrig ner och ge
upp

måndagar finns inte
fanns aldrig

idag har aldrig funnits förut

cykeln är inte sluten
det är ingen oövervinnlig ring av tid och
återkommande dagar

tid är skuggan av något mer
för varmt
för smekandes
för att låtas glömmas bort

inom loppet av sju
ingenting återvänder




Fri vers av frig
Läst 425 gånger
Publicerad 2007-10-29 18:21



Bookmark and Share


  Lady_A
Wow, den här är härlig! Den har feber och glöd och griper tag!! Bravo!
2007-11-01

  Betlehemsstjärnan VIP
Om du visste vad jag tycker om dina rader här.
Mycket bra!! //B
2007-10-29
  > Nästa text
< Föregående

frig
frig