Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nät

 
 
 
 

En dag såg de nätet. Det hade hängt obemärkt i taket i många år, sakta svajande i luftdraget av deras utandning. Ett stort moln av kvävande tyll. Taket tycktes förlorat i skuggorna, och de stod där under, plötsligt osäkra, vågade inte titta varandra i ögonen. Kväll efter kväll hade de smygande lett mot varandra och slagit på teven. I det iskalla skenet av mediaunderhållning grodde mossan. Växte sig frodig längs väggarna, i soffan. Mellan dem. Deras rödskimmrande känslor försvann i det gröna luddet som de nitiskt försökte skrapa bort i frenetisk städhysteri en gång i månaden. Instängt missnöje segade sig uppför de gröna väggarna likt gasfyllda ballonger. De fyllde snart taket. Så många stumma ballonger kunde nätet inte svälja. Dammråttorna fick fritt spelrum liksom deras kvävda ord. Det fanns ingen återvändo. När den sista råttsvansen försvann började nätet röra sig. Det var då de såg det. Mossan hade spridit sig, ballongerna hotade att spränga taket och nätet gjorde sig redo ....    

 



Övriga genrer av sistermoon
Läst 448 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-02 21:01



Bookmark and Share


  Carlita
åh vilken läcker text. jag ser många syner framför mig och en trängd känsla infinner sig.. som att nystas in i ett nät o att stänga in sig i ett hörn där rummer blir mindre och mindre. jag gillar verkligen sättet du skriver på här, thrillergodis!
2007-11-02

  Inkarasilas
Gah vilken mardröm! Tristessen som hotar i nät, hjääälp, blir paranoid som få, puh. Ska städa genast, sen dans eller nåt o.0
2007-11-02
  > Nästa text
< Föregående

sistermoon
sistermoon