Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror denna dikt orsakades av en konstig poesidebatt 1989 - hade kanske att göra med något som Frostenson skrev, om en äng som inte är en äng, eller något i den stilen?


Varudeklaration


Varudeklaration:
Denna äng är en äng
Den låtsas inte något
Föregångaren var en nyss avisad tundra
Kanske låg den på bottnen av Baltiska issjön en tid
Senare var den mader vid stranden av en sjö
Än senare en brusande skog av hassel och ek.

    Jag repeterar:
    Isen födde en tundra
    Tundran födde en mad
    Maden födde en lövskog
    Full av myllrande liv

Jägarstenålderns blygsamma ingrepp
gav plats för liv av annan sort,
herdar högg rent för betande boskap,
bönder svedjade markens svål.

Landet hölls öppet av skäror och liar
Det öppna landet blev till en äng
för lövtäkt, med blommor i juni månad;
denna äng är en äkta äng.






Övriga genrer av Björn Nilsson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-03 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP