Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara några rader...

Jag skulle vilja ha en strömbrytare
i mitt liv,
så att jag bara kan stänga av allting
när det känns som värst.

Jag skulle vilja ha mitt liv som i en bok,
så att jag bara kan bläddra förbi
några rader eller sidor
som jag inte vill läsa.

Jag skulle vilja ha en dragkedja i mitt liv.
Så att när saker faller isär
och jag inte längre vet vad,
så kan jag dra ihop dem.

Jag skulle vilja ha nål och tråd i mitt liv,
så att när jag eller någon
annan blir sårad och
lämnar efter sig ett hål,
kan jag sy ihop dem igen.

Jag skulle vilja ha en trasa i mitt liv,
så att jag skulle kunna
putsa bort allt smuts,
allt det dåliga och lämna kvar
den blanka rena ytan.

Jag skulle vilja ha mitt liv som i en kikare,
så att när människor är utom
räckhåll och när jag inte kan nå dem,
så kan jag ändå se dem.

Jag skulle vilja ha mitt liv som på en cd-skiva.
När saker går fel och melodin låter falsk,
så kan jag bara byta låt.

Jag skulle vilja vara en spargris,
så att människor kan plocka
fram det goda inom mig och att
jag kan känna att jag glädjer andra.

Jag skulle vilja vara liten,
så att jag kunde gömma mig på
det enkla sättet genom att
sätta händerna framför ansiktet.

Jag skulle vilja vara en pistol,
så att jag kunde skjuta ner alla saker
och problem som dyker upp i min sikt.

Jag skulle vilja ha en mikrofon och en högtalare i mitt liv,
så att jag kunde tränga
in mitt budskap i människors öron.

Jag skulle vilja kunna somna när som helst,
så att när jag vaknar upp skulle
allting bara vart en dröm.


Framför allt skulle jag vilja ha någon
som alltid finns där, till att trösta mig.


Framför allt skulle jag vilja ha någon
som alltid finns där, till att stötta mig.


Framför allt skulle jag vilja ha någon
som alltid finns där, till att hjälpa mig.



Det är tur...


att det finns en sådan...


närmare...


än vad...


vissa av oss...


tror.




Fri vers av P o e t r y S o f i e
Läst 264 gånger
Publicerad 2007-11-11 14:48



Bookmark and Share


  Frågetecken?
supersöt dikt.
säger mycket, lite och allt.
diggar slutet skarpt;)
2007-11-13
  > Nästa text
< Föregående

P o e t r y S o f i e
P o e t r y S o f i e