Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När man inte orkar längre....

När allt du gör känns hopplöst.
När din högsta önskan känns oändligt långt borta.
När allt du gör blir fel.

Det är då man nått den sista delen.
Den mörka delen.

Det är då man inte orkar längre.
Man lever, men man är död.
Orkar inte med världen där man ska skratta och vara glad.
När det enda man känner är smärta.
Stänger in sig i sin egen olycka och sorg.

Orken har tagit slut. Bara ett tomt skal kvar.

Hur länge kommer skalet överleva utan innehåll?!




Fri vers av Maria C
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-11 18:26



Bookmark and Share


  Glensan
Fint skrivet och mycket trovärdigt

Det kommer solsken snart
tiden läker alla sår
även om ärren blir kvar
2009-06-16

    ej medlem längre
Håll ut. Vänta. Ge det tid. Tids nog så kommer skalet att fyllas med innehåll igen. Eller kommer det att förvändlas till ett annat skal som är mer sant och äkta...
2008-01-26

  korpfjäder
Jo, du fångar hopplösheten!
Men när jag tänker kring det du skriver, får jag en bild av skalet - det lever inte, har aldrig levt, annat än som ett skydd för det levande innehållet. Som nog lever vidare, skyddslöst och utlämnat utan sitt skal. Och det känns nog rätt hopplöst...
Jag gillar att du får mig att tänka!
2008-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria C