Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andromeda polyfolia, vetenskapligt namn givet av Linné till roslingen


Andromeda polyfolia


Andromeda polyfolia
i mitt fönster; en kvist bara,
plockad under en grå klippa
i ett fattigkärr.

Blommornas blyga rodnad
sägs röja drottningen,
betryckt av havsmonstrets hot -
    men pass på!
"Härskare över män"
så uttyds namnet Andromeda,
och växten ger ett gift...

På gården går en svartglansig katt.

I mitt fönster står rodnande
Andromeda polyfolia -
    en kvist rosling.

         




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-12 13:26



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Intressant kuriosa...
2007-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP