Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

borderline

Centralt för borderlineproblematik är ångest i form av emotionell instabilitet, impulsivitet, känslomässig sårbarhet, \"svartvitt\" tänkande, identitetsproblem, separationsångest och klängighet omväxlande med avståndsskapande i viktiga relationer.

Vi är som ett enda stort
borderlinesyndrom
du & jag

gränslös
tar inte en tar tolv
måttlös
pendlar från kärlek till hat
på mindre än en sekund
likgiltig, förbannad, glad
ledsen, uppgiven, förtrollad
helvete
& underbart
Så svårt att sätta fingret på
vill ha mer, ha mest - ha allt
men vill samtidigt mest gå, och låsa in och gömma sig
i mörka djupa hörn

En salig gröt av motstridiga impulser
i en negativ spiral
är jag
och du
ett solklart helveteskap
som suger tag &
brottar ner

Svårdiagnoserad, agressiv och svag
- vi är ett borderlinesyndrom,
du och jag.






Fri vers av Orden flyger
Läst 379 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-13 13:52



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
berörande bra, mkt så
2007-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Orden flyger
Orden flyger