Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kvarnhjul på fötterna

 

Innanför dörren som inte öppnas hörs
en vän visa för vidunder småpojken
vill bli en fågel en falk
en örn hans pappa stoppar ner
djurparken i bröstfickan ett bord går
iväg på alla fyra innanför dörren


efter kommer någon helt okänd vem
älskade (diktens) levande hemlighetsfulla väsen vem
är denna kvinnliga psykoterapipatient som nu
försiktigt innanför dörren utprovar sin ilska
som vore den en protes melodier
av färgtoner hörs en befolkning hennes


äkta man darrande vid foten av
en blå pyramid kallad hustru ingen
kristen sångkör här inne bara en
lejonflock efter kommer jag en dikt
omöjlig att översätta vattendrivna kvarnhjul på
fötterna nästan ingen sjuklig längtan bort


         




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 2868 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-11-14 00:15



Bookmark and Share


  Annette Andersson
Vilken text! Jag läser den gång på gång och upptäcker varje gång något nytt, en ny vinkel, en ny känsla. En dikt att spara och läsa många många gånger!
2008-01-24

  Göran P Rödholm
Denna är helläcker. Man rullar ohjälpligt med. Och man anar stor omsorg bakom dikten utan att den blivit överlastad. Som sagt, en helläcker sak.
2007-11-14

    Torparn
Jag förstår inte men jag sitter här och gråter.

Kommentera hjärna mina tekster.
2007-11-14
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP