" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hyllning på 100-årsdagen av Astrid Lindgrens födelse. Att sjungas till Evert Taubes sång, ni vet den där "Så skimrande var aldrig ..." (må båda förlåta mig detta lilla sammangifte mellan deras konstnärsskap).  




När Astrid Lindgren och Evert Taube gifte sig

 

Så himla cool var aldrig Alfred
och Krösamaja aldrig lika skvallrande,
Snickeboa ej så fylld av gubbar, täljda med fickkniv,
och Griseknoen ej så pigg på stölleprov

som när du föddes ur en penna
i Astrid Lindgrens sagovärld den underbara
då du såg ut som nån oskyldig ängel
medan du hissa´ Ida upp i stången,
Emil, i ditt första hyss.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran P Rödholm
Läst 922 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-14 19:30



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Ha ha!

Det kallar jag en hyllning!
2008-01-15

  Tabes
***ASGARV***
Snyggt jobbat!
2007-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm