Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gott Nytt År!


Lejon och whisky


lejon och whisky går ihop
det bärnstensfärgade djuret
whisking its mighty tail

i den bubblande lianens topp
blir det aldrig så gott nytt år
som när schimpansen
korkar upp champagnen

och jag är säker på att
genom den fläckiga giraffen
rinner det julmust
som längre ner i halsen
förvandlas till påskmust

elefanterna hör samman med mjölk
i elefantens hudveck bor vänner
och hon höjer snabeln högt
trumpetande sin vita fröjd av
mjölk över savannen

och kamelen stannar vid en oas
där vatten öppnar sig
och i den outgrundliga arabiska natten
dricker hon liv




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 49 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-31 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm