Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Belour


en morgon av glam
när du tvättat fötterna
och körsbären hänger lågt

med en arm som är bra
och ett ben som inte är sönder
vill du din vilja Belour

å på vår
underdånighets
hav går det vita gäss

jag förstår vad fåglarna sjunger
alltsedan skyltfönstret i Blackeberg
när Martinson precis kommit ut
med Dikter om ljus och mörker

betingande Belour
en summa av nio kronor
och femtio öre

vi alla en luffare grön
och drömmande alla
en glädjedel av vårt liv

varje fågel
är en bankdirektör
träffad i hjärtat




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-08 00:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm