Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var 79


har alltid tänkt mig det
som kocken på väg att
ge kökspojken en flara
och hunden lutade sig
över ett saftigt köttben
och mor stack ut skann
genom dörrn för å ropa

men det kom ingen flara
benet rördes aldrig
det hördes inte ett ljud
och Plinius den yngre
skrev om Plinius den äldre
och pelaren av aska och pimpsten
skymde solen ända bort till Rom




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 64 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-09 14:36



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Utbrottet som ett avbrott i tiden.
Fint stilleben med anpassat ordval och kontrastverkan mellan rörelse och stelnad.

2023-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm