Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På den frågan


det finns 200 miljarder planeter i Vintergatan
som inte kretsar runt en sol

det är ju rätt mycket

och låter lite ensamt på nåt sätt

men även om de inte har nån sol
kan de ju ha ett namn

Eriksson till exempel
den längst bort där

tekniken har ju kommit långt numera
så jag prövar att ringa Eriksson

till min förvåning svarar han direkt
eller hon kan det ju också vara

jag frågar det första som
rinner upp i huvet

- har ni hemgjord lingonsylt därborta?
- jovars, några liter har vi väl kvar

jag blir tyst först

men så kommer jag på en fråga till
som jag många gånger undrat över

- finns Gud?
- på den frågan …

då fräser en kometsvärm förbi
dränker resten av svaret

det är ofta så där i universum




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 31 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-13 21:06



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Originellt, lite absurdistiskt och
insiktsfullt om att vara en bland
många ensamma.
2024-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm