Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första snön har kommit och snart är vintern här. Den vackra, vita årstiden, så gnistrande klar och kall.


VINTERNATT

*

Tänk att en vinternatt, bitande kall

kan vara så vacker och klar som kristall

Vinden har virvlat runt snön till ett mönster

som man kan beundra ifrån sitt fönster

*

När vinden har mojnat och lagt sig till ro

och stjärnhimlen öppnat sin gnistrande bro

Man ser hela snötäcket gnistra och glimma

mångtusende stjärnor man där kan förnimma

*

Det kosmiska stjärnljusets styrka och makt

i snön reflekteras till en gnistrande prakt

Skogen är klädd som det anstår en brud

i en praktfull och vit, skimrande skrud

*

Somliga tycker att vintern är svår

de önskar sig sommar, höst eller vår

Men att vandra en vinternatt fast det är kallt

av många betraktas som vackrast av allt




Fri vers av Yvonne
Läst 713 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-11-17 00:55



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Så vackert skrivet om vintern. Applåderar!
2007-12-30

  Betlehemsstjärnan VIP
Härliga ord, o eftersom jag bor i den delen av landet,
där frusen jord förblir frusen långt in på våren, så
fullkomligt älskar jag den här. Stämmer så bra.
Sen har du fångat orden så vackert, som ett gnistrande stjärnfall.
Bokmärkes igen/B
2007-12-18

  H. Karla
Åh, känner mig som ett barn igen när jag läser denna dikt. Inkastad i en bilderbok med gnistrande magi på varje sida. Tack!
2007-12-09

  aol
gnistrande vackert
2007-12-04

  Michaela Dutius
Vilken otroligt vacker hyllning till vintern.
Även om jag inte är någon vinterälskare så förförs jag av dina ord
2007-11-25

  R-M
Du gör d så bra!
Får sån julfiilis (julkänslor) !
hopaps du inte har nått emot att jag printar ut den!
aplåd!
2007-11-21

    Bodil Sandberg
Ja jag älskar dina rimdikter..det är bara så...den här är helt underbar!!!!!Bokmärker såklart..yesss!!!!
2007-11-18

    Aurora Borealis
Vilken vacker vinterdikt som frammanar vackra bilder på näthinnan! Du är en mästare på att rimma också!
2007-11-17

  Michaela Dutius
Vacker dikt som jag tar till mig.
2007-11-17

  charlotte hedendahl
En sån underbart vacker vintedikt!Bokmärkes och applåderas
2007-11-17

    eva m h
Så gnistrande vacker vinterdikt!
2007-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne