Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbaka på botten

Tillbaka på botten
Krälandes i vemod
Krälandes i bitterhet
Krälandes i osäkerhet

Trodde jag hittat rätt väg
Men det hade jag inte
Tillbaka där allt började
I oavbruten självömkan

Vart tar man vägen nu då?
Vilken stig ska man följa?
Vilka råd är dom rätta?
Vem ska man fråga för att inte gå vilse?

Tappar taget
Beredd att ge upp
Slippa misären
Lägga mig ner och ruttna bort

Men något hindrar mig
Vet inte vad
Men något är det
Något som säger:

FORTSÄTT KÄMPA!!!

Men vad fan är det jag kämpar för?




Fri vers av Dude
Läst 488 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-11-18 15:31



Bookmark and Share


    Kåda
Been there done that, och så tror man att man är ensam om att ha det så..
En lysande förmåga att sätta ord på känslor..
Tack
2009-12-21

  lodjuret/seglare VIP
känner så jävla väl igen mig, vad fan skall man kämpa för när till och med andra som bara väntar i farstun på att få trampa till med en extra fot i ens redan egenratade nylle... en ren förfest inför morgondagen då man skall släpa sig tillbaka till en arbetsplats där ansiktena utstrålar ett enda stort jaså... föga anar man sig då till deras väl dolda människokärlek som om de blott vågade ta mod till sig och säga något skulle få alla dessa murar att rämna...
2008-12-01

  NågonAnnans
Det här var en stark text om uppgivenhet och mörker och tappat mod... Ibland undrar man vad man kämpar för, men kämpar gör man ju så det måste ju vara någonting som gör att man vill hålla sig kvar. För min del väger det beslutet att fortsätta kämpa i svåra stunder för mina barn:)
2008-04-05

  Blomster
Många är de gånger jag har känt så som du skriver men jag har upptäckt att det som håller mig kvar är det faktum att jag är alldeles för nyfiken på det som komma skall, för tänk om jag faktiskt vaknar en dag och upptäcker att jag har det jag drömt om så länge! Och om jag hade slutat kämpa hade jag aldrig fått vara med om det och det får ju bara inte hända!
2008-04-02

    Laov
Det är inte lätt alltid men det finns alltid något att kämpa för. De är lkanske lättare sagt än gjort.

Bra skrivet
2007-12-17

    von ilvingen
Du kämpar för dig själv.
För att din person, den du är
är värd att kämpa för.

Se upp - Nu är nu.

Det du skriver är mycket vågat
och starkt.
2007-12-06

    Pivvi
Dina texter är så ärliga. Orden kommer från en människas inre, beskriver de känslor vi alla har någon gång under vårt liv. Fortsätta kämpa, ja varför? Visst känns det meningslöst att miljarder människor vandrar runt på denna jord, känner, lever, har problem... Det är väl till att se på det som någon vis människa uttryckte det \"Inte visste jag att alla dessa dagar som bara gick förbi, var livet!\" Kämpa inte, lev bara dina dagar så som du vill minnas dem!
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Dude
Dude