Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens kontraster

Värmen sprider sig från ljusen i hemmets varma vrå.
Den lilla flickan somnar frysande in under en möglig filt i en trappuppgång.
Maten står i långa rader på bordet.
Den lilla flickan undrar om hon kanske kan tigga sig till något ätbart idag?

Släkten samlas och firar julens härliga tid.
Den gamla damen sitter ensam i sin lägenhet.
Skratten ekar och glädjen är stor.
Den gamla damen fäller i sin ensamhet en tår.

Barnen kommer till skolan och berättar om sina fina klappar.
Den lilla pojken tvingas ljuga för att inte bli retad.
Den ena dyra klappen efter den andra radas upp.
Den lilla pojkens föräldrar hade dock ej råd med en enda.

Alla mår underbart i julens glädje.
Om jag bara lyckas dölja blåmärken efter julens slag.




Fri vers av Dude
Läst 376 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-20 22:46



Bookmark and Share


  Knickedick
Kommer att tänka på flickan med svavelstickorna
2010-12-01

  lodjuret/seglare VIP
ja, klappar kan vara mjuka eller hårda och ha olika prislappar, ibland kostar det på att fira, särskilt om man inte har en aning om vad man firar för något eller ens varför man delar ut en eller annan klapp, för att slippa visa kärlek till sina medmänniskor, när det är det är det enda de verkligen behöver eftersom allt därutöver är kräkande lyx utom för dem som intet har, vi är flera som skriver sådana texter nu... så låt oss fira jul utan klappar, utan mjuka eller hårda klappar i själlöshet
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Dude
Dude