Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur sårbara är inte vi

Hur snabbt försvinner inte saker.
Hur skörbart är det inte.
Hur lätt är det inte att förstöra.

Saker som tar åratal att bygga upp.
Saker som har funnits länge.
Saker som betyder något.

Ett andetag.
Ett felsteg.
En vindpust år fel håll.
Och så är det borta.

Och så står man där.
Och man förstod aldrig vad som hände.
Man funderade på om man skulle sagt det ena.
Eller det andra.
I stället.

Kanske hade saker förändrats.
Kanske inte.
Kanske måste saker bara ske ibland.
För att man ska förstå vem man är.
Och vad som betyder något.



Hur sårbart är inte allt man håller kärt.
Hur sårbart är inte alla man håller nära.
Hur sårbart är inte livet.

På en sekund så kan det försvinna.
Under tiden du drar efter andan.
Under tiden du tar ett steg framåt.
Under tiden du känner vinden virvla runt i ditt hår.

Under den korta tiden.
Kan allt förändras.
Och allt kan försvinna.

Hur sårbara är inte vi.




Fri vers av Glittra G
Läst 298 gånger
Publicerad 2007-11-19 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glittra G