Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Väntar nu på värmen som får allt att explodera i naturen. Skrev den här dikten för några år sen en morgon när allt slog ut i en hast - på väg till jobbet!
Dikten har jag tonsatt...



När sommaren kom

Det var som om allt höll andan
denna tidiga morgon klar
Som om hela naturen anat
vad våren i skötet bar
Det var som om självaste träden
stannat upp efter väntan lång
i tystnad och innerlig längtan
denna morgon när sommaren kom

Sen hördes en stilla susning
denna morgon när sommaren kom
Då svällande knoppar på nytt stod i blom
efter kyla och vintersömn lång
Allt blev som en mäktig orkester
ett crescendo av spirande liv
och ljudet av fåglarnas kvitter
blev till stämmor i sommarens sång

När allt runt omkring oss förnyas
och ängen blir grön igen
Då liljekonvaljerna blommar
en doft utav himmelen
Min bön ble en hyllning till honom
som alla mysterier vet
och allt i mitt liv blev en lovsång
denna morgon när sommaren kom




Fri vers av Siggesdotter
Läst 554 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-06-12 13:57



Bookmark and Share


  Lärling
Så härlig och fin sommardikt! Här i Norrbotten där jag bor, kommer ofta sommaren så där explosionsartat. Mycket vackert!
2013-05-12

  Kiina
Du skriver underbart!
2005-06-23

  Daniel_78 VIP
härlig känsla och bra flyt,

"Det var som om allt höll andan
denna tidiga morgon klar
Som om hela naturen anat
vad våren i skötet bar"

underbart
2005-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter