Mötet på Lindesjönsbron.
Nu omskriven som haibun; tack vägvisaren Fredrik P.

Bild av Kerstin Wilton (www.sparrownest.se)

俳句 haiku - x

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mötet på Lindesjönsbron.
Nu omskriven som haibun; tack vägvisaren Fredrik P.

Bild av Kerstin Wilton (www.sparrownest.se)

俳句 haiku - x




skatan (haibun)

Mötte denna fågel, en bland tre, på brons räcke. När jag gick förbi, satt endast han kvar, en halvmeter ifrån mig. Jag såg på honom och han stirrade mig rätt i ögat. På något underligt sätt blev han medveten om sig själv, verkade förstå att vi båda existerade. Såg på sig själv, skata individen, i mina ögon, sitt egen existens.

~ ~ ~

såg stark själsstyrkan

skatan stirrade sig stint

själslivs avspegling

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av Jer
Läst 1196 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-11-22 09:52



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Det här är så enormt fint skriftat om det speciella mötet där på bron!!!!
2007-11-25

    Issand. VIP
bra om skatan. fin skata. tror jag.
mycektfin etxt
2007-11-24

  Inkarasilas
Matar Skatan med femmor ur handflatan, vackert möte, helt underbart att blicka genom dina ögon, bugar mig djupt.
2007-11-24

  Maria Zena Viklund
mycket vackert alstrat!
2007-11-24

    Maria Malm
Sluthaikun stormförtjusande snygg.
2007-11-24

    *Zenobia*
gillar faktiskt skator..(fåglarna alltså..)..men tycker INTE om när de snor ALL maten från småfåglarna....
2007-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Jer
Jer