Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Associationer...


New York! New York!

Prasslet av papperspåsarna
nere i tunnebanestationen
fylld av främmande folk
Grand central station som
ett stort himlavalv
strömmar av människor
strilar av ljus in genom
tunnlar
Biljettluckorna av
galler
Doften av bagels
smaken av bagels
fyllda av creme
cheese
Jul i affärerna
överdåd av pynt
Ut genom banana
republic o beiga
kläder
Ut till stora gatan
med hektiska
övergångsstället
och under
himlavalvet

Ned för gatan
tittar upp på
husen i himlen
Luften är kall
och rå
Mörkret sänker
sig
Når fram till alla
neonljus i en
exploderande
kaskad
Taxibilar som tävlar
Varma restauranger
som bjuder in
Plottriga affärer
med billig elektronik
Stora skyltar
Lionking
Annie Get your gun
Sound of Music
De blinkar
i kapp med
Macys dekorationer
kvarteret bakom

New York
New York

Dofter av brända mandlar
sopor, Fridays som
bjuder in

Kylan, den råkalla luften
och en kaskad av explosoioner
av ljus




Fri vers av Krissie
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-22 12:08



Bookmark and Share


    smuts
Jag tycker om alla detaljer, och jag kan måla upp en bild både av stämningen och hur det ser ut genom att läsa din text, trots att jag aldrig har varit i New York. Kanske kan jag tycka att raderna bryts lite väl ofta, men det är förstås bara en smaksak.

Texten i sin helhet är väldigt fin och beskrivande.
2007-12-05

    Bodil Sandberg
En sanslöst målerisk text vill jag lova...sprudlar av liv och rörelse och allsköns dofter...superbt fångat!!!Jo jag tror förresten jag ska ta en tur dit...ja..när jag får råd..frampå..hihi
2007-11-26

  Lilla My* VIP
Jättemuffins med morot för det är så nyttigt:) när man bantar!, Hard Rock Café 1501 Broadway, underbara Greenwich Village, Little Italy, ljuset från Chrysler Building, Svenska kyrkan en oas med kaffe...som går att dricka;)och så alla dessa människor som rusar runt runt till ljudet av sirener;)
Skön text som väcker minnen...Tack!
2007-11-22

  Jessica Ebbesson
Åh..nu blir jag ännu mer sugen på att åka till New York. Tack!
2007-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Krissie
Krissie