Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesi / Poetry slam eller vad man nu kan kalla det^^


Håll andan kära flicka

Fingrarna trummandes längs bordet

och spända blickar som gräver sig fram genom den tunna luften som i sin tur

kommer brista vilken sekund som helst.

Håll andan kära flicka, så att det inte blir du som spräcker den.

Räkna till tio, tjugo, hundra eller tusen, räkna får, grisar eller kor, gör som du vill!


Men håll andan kära flicka.


Låt dina andetag spela trumpet så att det skriker i ditt öra.

Så att du påminns varje gång du tar ett andetag.

Låt dina naglar rispa ärr i bordet för varge gång du andas ut koldioxidet.

Bordet kommer snart falla isär.

Snälla,

lilla,

söta,

rara,

kära

flicka.

Vi vill inte andas in den luft du andas ut.

Vi kvävs.

Vi blir sjuka.

Vi dör.


Fimpa cigaretten, tösen!




Fri vers av P o e t r y S o f i e
Läst 385 gånger
Publicerad 2007-11-22 20:17



Bookmark and Share


    vemod
ännu en dikt med överaskande slut!
dubbelbra!
2007-12-14

    Wewill
en bra menig och jätte fint skriven
2007-12-01
  > Nästa text
< Föregående

P o e t r y S o f i e
P o e t r y S o f i e