Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är Ingen(s)Ting

 

 

i alltet
och det stora
kan vi
ingenting
trots våra
försök att
lära oss
vet vi
absolut
ingenting
och du och jag
är fiskar
i en ström
vi har valt
ledare
som inte
vet vad
kärlek
är
vad är vi då?

ibland
stöter vi
på varandra
ibland
stöter vi
ifrån
varandra
när vi
inser
den enorma
komplex
vi har
gemensamt

 

och emedan
ödet
favoriserar
dom modiga
och emedan
du kastar det
du fått

önskar
jag inget
hetare
varje ynklig
minut av
mitt ynkliga
betydelselösa
liv
att jag någon
gång
något
precis sådant
kan få

 

men att vara
vinnare
kostar
för att
vinna måste
du vara
beredd
att förgöra
Och det
är så lätt
att bortgöra
människor

Det är komiskt
simpelt
nästan elakt
lekfullt
och fantastiskt
tragiskt
hur lätt
det är
att fånga någon
med byxorna
nere

 

(men vi skrattar högst åt dom som svälter)

 

men
dom fortsätter
att göra oss
till idioter
få oss
att tro
att vinnare
inte är
barbarer

 

och vi är
inte barbarer
vi är illyrer
förbannad
vare mitt
goda hjärta
som är
en förlorares
i det stora hela

 

alla onda
handlingar
som tilldelas
våra röv
smeks
kärleksfullt
på våra kinder
av en hand
som det
står
vackra
ord skrivna på

 

och vi sover
med björnen
trots att
han kan
ingen troooo
Rättfärdigande
semisanningar
som vi köper
säljer
och i slutändan
vet vi
fortfarande
ingenting

 

 

(Jag är en kvinna av idag)

 

Vi väntar
på att
människor
ska undra
Vi väntar
på att
män ska
bestämma
vilka
kvinnor
dom vill ha
och kvinnor
ska välja
vilka
dom vill vara

Vi väntar
på världens
bästa citat
så vi kan
leva
vårt liv
rätt

Vi väntar
på att
känna
samma lycka
som ett
barn
känner
för en snögubbe

 



Vi vill att
livet
ska stanna
när vi
lämnar
rummet
Vill inte vara
utbytbara, så
smärtsamt
utbytbara
som vi alla är


Men det spelar
ingen roll

 

För till slut
verkar
ingen veta
något
om ljuset
i regnbågens
slut
det verkar
som ingen
har några
svar
som betyder
något
det verkar
som
ingen vet
vad kärlek
är

 

(och hon som vet är alltid död) 

 

det verkar som
ingenting

 

 




Fri vers av fossie
Läst 492 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-25 12:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fossie
fossie