Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det Finns Ett Hörn

 

i mitt hus
som ingen tidigare
någonsin lagt märke till

men jag ser

jag sätter mig ner
en liten stund
lutar mig mot väggen

och småpratar
lite med hörnet

först väldigt försiktigt
lite trevande
känner in

talar om väder
om räntan

sen lossnar det

och jag kan se
hur hörnet lyser upp

ett bortglömt hörn
som blir till
inför mina ögon

materialiseras

jag skrapar
försiktigt bort
lite skit i hörnet

blåser varligt bort
dammråttorna

vi talar länge om livet
hörnet och jag

här blir jag sittande

småpratande
med ett hörn
som ingen

sett

som ingen brytt sig om

tidigare

 

bakom en dörr
där väggar möts

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 172 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-28 15:01



Bookmark and Share


    Martall
Jag känner igen känslan....eller snarare så blir jag påmind om känslan som infann sej när vi flyttade senast. Huset och jag kommunicerade om sådant vi alldrig fått tid till....när jag gick omkring i de tomma rummen som snart skulle fyllas av en annan familjs möbler och liv. (kanske inte det din dikt handlade om men... :)
2007-12-04

  Per Teofilusson
det är som hörnet säger stopp stanna. mitt i steget bli sående. ibland hjälper bara hörnen, trappavsatserna, cementpelarna
2007-11-28

  Björn Karlsson
Härlig lyrik
och jag ser mina egna hörn och väggar
följer dem med handen i mörkret

följer med tilliten

och hörnen visar mig nya vinklingar

Tack Violen
2007-11-28

  Ronny Berk
en filosofisk text som något förundrar och ställer mej andra hörnets bortlömdheta vinklar...
2007-11-28

  Inkarasilas
Inte bara snyggt utan förbannat vist och klokt, mer bakom hörn än vi anar, klart upplyst
2007-11-28

  ia VIP
mycket tänkvärt
att lära sig att se...
2007-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol