Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sång i snäcka

Den sömn kan ingen väcka
som är en sång i snäcka.
Sången
svallar och susar,
böljar och brusar
tusenårslång -
i en snäcka evigt fången.

Det hav kan ingen väcka
som blivit sång i snäcka.
Havet
stillna och svalla,
stiga och falla
i en evig böljegång -
i en snäckas skal begravet.




Fri vers av Erik L
Läst 650 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-11-28 19:46



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Tjusig klassisk dikt! Fint att få läsa den. Tack!
2007-12-13

  Thommy
Gillade din väl fomulerade dikt, handlingen får en att längta till sommaren.
2007-12-01

    Bodil Sandberg
Så enormt tjusigt!!!!!De varmaste Applåder!!!!
2007-11-30

  Carlita
det är någonting evighetsbetonat med denna, dina ord inger hoppfullhet. det är mycket vackert och lugnande att läsa, nästan som meditation :)

fint erik
2007-11-29

  Lena Renman
Välskrivet och så sant som det var sagt. Rimmar bra som du alltid gör och jag får en sådan tydlig inre bild av havet som flyttat in i en snäcka

lena
2007-11-29

  Daniel_78 VIP
underbart

som en snäckas former

blir så glad av att läsa
2007-11-28

  Björn Karlsson
Mycket vacker
lyrik
med fina budskap
och alvar
2007-11-28

  Maria Zena Viklund
mycket vacker poesi!
2007-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L