Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kungen och drottningen

Det är vinter och snö, ditt hjärta vill dö.
Kylan tränger igenom men du känner inte nåt.
Ditt liv har en sanning utan liv, du vill gå ur ditt sorti.
Du har förlorat din själ, du har förlorat din ideologi.

Men snart är tiden här.
Då försvinner vi tillsammans.
Vi är kungen och drottningen som abdikerar vår tron.
Vi lämnar bort vår ID, och som en droppe i havet blir vi en miljon.

Ge mig regn, smält bort allting.
Låt det bli en ny vår, förändra någonting.
Vi är larver som väntat hela vintern, vi ska äta oss stor.
Vårt mål är att bli en fjäril och flyga iväg från det här.
Men du, vi skiter i det där.
Vi gör på vårt egna sätt, vi förenklar allt det svåra, vi gör allt lätt.

Men snart är tiden här.
Då försvinner vi tillsammans.
Vi är kungen och drottningen som abdikerar vår tron.
Vi lämnar bort vår ID, och som en droppe i havet blir vi en miljon.

Min dröm är att bli från dessa kedjor som håller mig kvar.
Jag vet att jag är svår och ger dig mer frågor istället för svar.
Men låt mig få förklara och försvåra allt för dig,
så kommer du hitta din egna väg, jag lovar dig.

Som en vind i ditt hår ska du minnas mig.
Jag förblir alltid i ditt hjärta.
Men när jag är borta så ska du känna dig fri.

Men snart är tiden här.
Då försvinner vi tillsammans.
Vi är kungen och drottningen som abdikerar vår tron.
Vi lämnar bort vår ID, och som en droppe i havet blir vi en miljon.




Fri vers av Emil Idre
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-29 06:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emil Idre
Emil Idre