Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För oss som väntar

Spegeln visar en själ, en trasig bild -
och det är inte bara jag som ser.
Du målar din tapet full med minnen och tårar.
Världen är trött på allt och alla -
och skriver bara tung poesi om sånt som sårar.
När säger själen stopp till allt det här?

Är du en av dem som säger nej till kärlek?
Vi orkar inte vänta och låter venernas bensin -
brinna i vatten för inget är heligt längre.
Är du ett brännmärkt barn?
Precis som hon, som han, som jag.

Du säger att du inte tror men jag tror att du tror fel.
Men jag tvivlar på mina egna ord.
Se nåt nytt, nåt gammalt, nåt lånat, nån som jag.
Alltihop som var en lek har blivit ett allvar som en verklighet.
Vi jagar lyckan som en ny profet.
Himlen väntar nånstans runt nästa år.

Skär sanningens hals runt dens puls.
Sanningen har en röst som saktas tystas ner.
Den viskar sina sista ord om de ljuva åren -
du blundar inte längre, du vill inse att du vill ha nåt nytt
Men det här är för oss som väntar på nåt vackert och känsligt.
Vi väntar här ute i kylan.

Är du en av dem som säger nej till kärlek?
Vi orkar inte vänta och låter venernas bensin -
brinna i vatten för inget är heligt längre.
Är du ett brännmärkt barn?
Precis som hon, som han, som jag.




Fri vers av Emil Idre
Läst 401 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-01 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emil Idre
Emil Idre