ibland kommer de, självmordstankarna
passerar från höger till vänster.. försvinner bort..
var kommer de ifrån egentligen?
och VEM skickar dem till mig...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ibland kommer de, självmordstankarna
passerar från höger till vänster.. försvinner bort..
var kommer de ifrån egentligen?
och VEM skickar dem till mig...




dagens 3 självmord

 

hårt, fläskigt, blodigt
systemkassar
och variga plåster
överfull buss av
hamburgerstinna
Medelsvenssons
bussen tung
många ton
hjulpar
mosad

jag log för mig själv
och höll mig på trottoaren

det slog om till rött
med handen på ratten
såg jag långtradaren
märkt orange
varningstriangel
hastigt närma sig
chaufför som just
tappat sin mobil
på golvet
bränd

jag log för mig själv
och höll avståndet

det rusade med
enorm hastighet
innan tåget kom
hann jag se en lokförare
som gäspade
slamsor överallt
rälsen lockar
kallt stål
tänker
krossad

jag log för mig själv, vände
och gick därifrån

 

jag ler fortfarande och tänker
att så länge jag har ett val
så väljer jag livet så klart

men tankarna -
de dyker upp när jag minst anar det!

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 370 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-27 15:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra fångat. Känner igen de där tankarna. Trots att dikten handlar om självmordstankar känns den ändå positiv. Tror att det bror på att du skriver att du ler varje gång du väljer bort självmordet.
2008-01-27

  korpfjäder
Avståndet - det livgivande och dödsbringande avståndet fångat i en avgrundsdjup text. Gillar!
2008-01-27

    Erika H
Friskt skrivet... med en härlig uppställning!

Gillar texten trots dess mörker för det finns ett trots som känns starkt.

Och tankarna... låt dem komma och trotsa dem.

Snyggt!!!
2008-01-27

    papillon
Usch, magknipstext, men riktigt, riktigt bra!

-att så länge jag har ett val
så väljer jag livet så klart-

så länge jag har ett val - och hur länge har man det.....
2008-01-27

    ej medlem längre
de kommer och går... som i en gammal film som aldrig slocknar. Inte dumt att ta kontakt med den som sätter i rullen.
2008-01-27

  J A Nicander
Tankar kommer och tankar går, avståndet mellan dessa och handlingen bör man dock alltid vara medveten om, däri ligger styrkan att låta tankarna få finnas och passera utan värdering.....kloka ord med tung innebörd förmedlade på ett ödmjukt sätt som samtidigt ger eftertanke för oss alla.
2008-01-27

    Trast
Känner igen mig. Bra beskrivet.
2008-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol