Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det en slump att min far hade en brun trenchcoat?


Kappan fastnar
i varje steg jag tar
trots att jag försöker
vända den efter vinden
kilar den in sig precis
mellan primitiviteten
och prestigen

ärmarna är för långa
eller kanske har
armarna krympt
i takt med fegheten
att våga investera i
öppenhet

flera knappar har lossnat
tomheten ekar
där de borde sitta

trots skärp och halsduk
fryser huvudet
fast på skulderbladen

som sticker ut genom
luvan där tårarna
samlats likt en puckel
tillräckligt för att föda en kamel
i flera månader

det är dumt att bära
så tungt när regnperioden
förvandlat öken till oas





Fri vers av Catrin
Läst 576 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-12-07 12:04



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Den här dikten föll jag pladask för.
Den tjänar på att man läser den flera gånger; känslan och djupet ökar vid andra läsningen.
Bokmärker och applåderar!
2007-12-07

  aol
en dikt som man kan läsa flera gånger den har allt djup känsla flöde
2007-12-07

    Amoreboy
ojoj...där satt dagens dikt,,,att slå den blir svårt!
mycket vackert...andra stycket,me like!
2007-12-07

    Bodil Sandberg
Ja jag sällar mig då till de poeter härunder och applåderar...det är ett helt bedårande alster skulle jag vilja säga!!!!
2007-12-07

  Inkarasilas
Fylla ut en skugga är svårt som fan, försöka driva fram och slingra in sig i allt, kanonbra text för att låta utsliten som en jävla skinnjacka, skriver du suveränt.
2007-12-07

  Åsa Gustavsson VIP
Så intrasslad i det opraktiska! Vilken befrielse med en oas i livet!
2007-12-07

  Jan Linderoth
Upphör aldrig att beundra din förmåga att ge färg och bilder i dina ord, man stannar upp ett tag och ser djupare på dina nästan tredimensionella dikter. Floret av humor över allvarlig inre smärta fladdrar i motvinden.
2007-12-07

  Michaela Dutius
En spännande text med en spännande rubrik.
Texten vibrerar liksom av något återhållet!
2007-12-07

  Nicklasb
Fantastiskt bra skrivet om rädslan för förändringar som många av oss faktiskt bär på. ( tror jag )

En väldigt bra poetisk dikt!!!
2007-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin