Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är du och jag som ska bli livet

Jag ser på dig där du ligger
Omgiven av månens silver
Jag hör din andnings rytm
Den blandas med tystnaden
Smärtan av en skärva i hjärtat
Ramlar ur när det är mitt namn
Du mumlar i sömnens grepp

Genom fönstret ser jag träden
De dansar för vindens melodi
Och på det mörka skynke
Som är nattens täcke
Lyser ljus så vackert höljda av magi
Och mitt hjärta stannar av glädje
När dina händer griper efter mig
Trots att du är långt bortanför medvetandet

Jag kysser dig mjukt, vill inte väcka dig
Men dina ögon öppnas och du ser rätt på mig
Jag vill se bort, du får inte genomskåda mig
Om du upptäcker att jag bara är som alla andra
Då skulle jag inte klara av att leva
Men som vanligt läser du mina tankar
\"Jag älskar dig\"

Tillsammans gråter vi ut våra rädslor
Rädslorna att bli lämnade av varandra
Sedan skrattar vi åt lyckan att ha varandra
Vi planerar vår färd genom världen och livet
Och inte en sekund av tvivel får plats inom oss
Vi vet bara att det är du och jag som är meningen
Det är du och jag som skall bli livet




Fri vers av Skjofn
Läst 293 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-09 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skjofn