Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnista

Du kom in i mitt liv
som en överraskning
och tog över det
med möda och besvär

Liten och tuff
gjorde du det du ville
tills du fick bannor
och obehag

Du växte och växte
och blev präglad av oss
Var lugn, trygg och glad
och alltid lojal

Du gillade att söka
efter oss och saker jag gömt
ibland i skogen
ibland hemma undanstoppat

Du vaktade oss
och talade alltid om
ifall någon gick på vägen
utanför på kvällen.

Du förstod allt jag sa
och tröstade då jag var ledsen
Dina enda synder var
att ligga i soffan

Du var med mig överallt
tills ena halvan av familjen
flyttade, jag fick börja jobba mer
och du blev ensam långa stunder

Jag fick mer och mer
dåligt samvete
satt på golvet med dig
och grät flera kvällar i rad

Då jag bestämt att jag
inte kunde med att se dig
ledsen då jag gick till jobbet
eller lämnade bort dig till en granne

Dina sorgsna ögon när jag gick
och din milda kärleksfulla blick
som förbehållslöst bara älskade
din matte över allt

Jag dog inuti när jag
lämnade bort dig
till en annan
Men det var ett bra ställe

Du fick följa med din husse
varje dag på jobbet
Du fick valpar
två kullar

Jag höll kontakten men kunde
inte åka och hälsa på
Klarade det inte.
Älskade dig så.

Det var nu snart tio år sedan
men du lever inte längre
och jag tänker på dig
ändå nästan varje dag

Du finns nog här
viftande på svansen
fast jag inte kan se dig
Och jag saknar dig så.

Min goa fina Gnista
Min rottis, min hund
och min käraste vän
Jag älskar dig än






Fri vers av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-11 22:12



Bookmark and Share


  tårar av bläck
En väldigt bra dikt.
det stycket jag fastnade vid var:

"Du förstod allt jag sa
och tröstade då jag var ledsen
Dina enda synder var
att ligga i soffan"

den var speciellt på något sätt
ett väldigt bra sätt !
2008-07-05

    ej medlem längre
Det är svårt att ta avsked från dem vi älskar.
Själv har jag skrivit om
liknande avsked
i min dikt \"barmhärtighet\".
Kram!
2008-05-05

    Cajsa
Jättefint skrivet till din hund, sorglig att läsa
2007-12-19

    eva m h
Fin kärleksförlaring till din saknade fyrbente vän!
2007-12-11

    Nattviol
en sån fin
kärleksförklaring
till det fantastiska
i att ha hund!
dessa oerhört
älskande varelser..
jag blev så rörd..
och berörd..
det är så smärtsamt
att behöva skiljas
från dem!
gillar din berättelse
som växer fram
mycket!!!
; ))
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt