Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakterier

Är vi dockor i ett spel?
Vem säger till oss när vi gör fel?
Vem kommer till oss när vi behöver kel?
Vem gör mig hel?

Jo, det är gubben i lådan
som brukar ge dig klådan
eller gubben på månen
som snällt ger dig lånen

Det är den skräckinjagande liemannen
som dömer vem som ska dö
eller så är det kassörskan i din matbutik
som beordrar att du ska stå i kö

Det kan vara en bussförare
som tar ditt liv idag
du kan komma himlen närmare
om du gör ditt drag

Universum
är bara ett mörkt rum
där någon kapat av sin fingertopp
jorden är bara en del av hans kropp

Detta är vad vi kallar Tellus
fast vi borde kanske kalla det Hellus
vi förbrukar hans avskurna del
vi är bakterier som äter allt dom ser








Fri vers av Gigi
Läst 424 gånger
Publicerad 2005-05-15 09:57



Bookmark and Share


    Richard
Bra skrivet.
2005-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Gigi
Gigi