Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur min farmors diktsamling,från 1982


Rotlös


Rotlös är den som inget hem har
har vandrat allena från ungdomens dar
Med tiden man kallas för eremit
men namnet man har,det hör inte hit
För vad man än heter,vad man är gör
är hemligheter man inte rår för

Namnet det spelar väl ingen roll
att äga ett namn är lika med noll
för om jag än kallas för eremit
så är det en sak som inte hör dit
För rotlös jag är,var jag är finns
min hembygd som liten jag inte minns

© Susanne Strömstedt





Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 298 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-15 21:36



Bookmark and Share


  marie persson
Så igenkännande, rotlös,jaa, en gång i tiden....fint skrivet, väcker tankar som är gömda i glömska...kramen....Marie!
2007-12-23

  glittertindra
rotlös är tidlöst... väcker igenkännande med denna text...
2007-12-18

  Yvonne
Bra skriven dikt. Så diktandet ligger i släkten så att säga? Den farmor var duktig.
2007-12-15
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt