Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan mig själv

 

når jag aldrig
riktigt ända fram

stångar huvudet
till en blodig massa
sticker ut mina ögon
håller loberna i darrande händer
långt framför mig
vill ju så förtvivlat
kunna se

vartenda litet ben
i min kropp
hamrar jag sönder
tills jag förvandlas till stoft
min ilska är oerhörd
när jag vill lära mig
att krypa

igen
bli den där nya människan

när jag slutligen
öppnar upp min bröstkorg
trevar över mitt hjärta
med iskalla fingertoppar

då känner jag
hur förtvinat
det är

jag sugs ner i avgrunden
när insikten slår mig

hur kunde det
få ske

hur kunde jag
låta det
ske?

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-17 00:37



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
CSI möter Amour the ripper
2007-12-17

    ej medlem längre
Titeln är fantastisk! \"Utan mig själv\"....att se från sidan på sig själv, på avstånd betrakta det som sker, det man gjort.
Fastnade speciellt för dessa rader:

\"min ilska är oerhörd
när jag vill lära mig
att krypa

igen\"

Att börja om från början på ngt sätt, så tolkar jag dessa rader.
Förtvivlan genomsurar texten som är oerhört välskriven och poetiskt dramatisk..
Bokmärker!
2007-12-17

  Michaela Dutius
En stark dikt av dig Nattviol som känns som en uppgörelse med dig själv
2007-12-17

  Lyckohäxan Enediel
Man AJ!!! Det gör ont att läsa...sträcker dig gärna en hand ner i avgrunden...
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol