Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma, förlåt för mig själv.

Jag såg något igår mamma
Och jag tänkte bara säga förlåt

För bara en kort sekund
Stannar dina andetag upp
För jag vet
Du vill inte se mig såhär

Jag hörde hur du gick sönder, mamma
Hur ännu en bit av dig föll i golvet
Men jag är allt för stolt för att plocka upp den

Trots alla klagord och misslyckanden
Så försöker jag för din skull
Det är du som alltid kommer älska mig
Och mamma jag vet hur ont det gör i dig
Att se mina sår och ärr och du tänker:
“jag vill bara att du släpper in mig, snuttan”

Jag älskar dig mamma
Även om det är svårt att förstå
Att vi ens hör till samma släkte ibland

Och du vet
Jag är ledsen för att jag stänger dig ute
Låter dig ligga vaken på nätterna och oroa dig
Jag är ledsen för allt det där som förstör dig mamma

Jag blev aldrig som du ville
Men jag är bara jag, mamma
Och jag är ledsen att jag aldrig släppte in dig

Men det gör ont i mig också
Och jag bara snäser åt dig
Fastän jag aldrig riktigt menar det
Det blir bara så fel
Och jag kan inte rätta till det

Jag vet att du inte orkar mamma
Och jag kan inte ens titta på dig längre
Jag vill inte titta på dig och se
Att hela du har åldrats till nästan ingenting
På bara några år
Och allt är mitt fel

Men du får aldrig se de tårar jag gråter om nätterna
Du får aldrig höra de tankar jag tänker
Jag besparar dig det i skuldkänslor

Och jag tänkte bara säga
Att alla mina fel och rätt
Är inte ditt fel

Mamma, beskyll inte dig själv för min idioti




Fri vers av BABYSTAR
Läst 426 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-17 03:30



Bookmark and Share


  -e
Åh, den här texten träffade verkligen mig.
Jag har gått igenom det där, kan varenda känsla utantill.

Fortsätt kämpa, tillslut släpper demonerna och låter dig prata ut, åtminstonde lite. Det gjorde mina, så jag vet att det går. Det är möjligt, hur länge det än känts som motsatsen.
Tänk på att din mamma hellre är medveten och trasig,
än ovetandes och helt förstörd.

Lycka till.
2008-11-23

  tårar av bläck
nawå :(
den var väldigt bra
men sorlig :(

du skriver väldigt bra
och uttrycker dig
det gillar jag. :)
2008-07-06

    Kirre
mår du bättre nu...Gör det...du är fantastisk på att fånga det som river och sliter..Fortsätt att skriv,det helar..
2008-03-08

  Michaela Dutius
Mycket stark och fin text om hur du egentligen känner.
Hoppas din mamma får läsa den. Är övertygad om att det skulle göra massor för er relation
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

BABYSTAR